Luovuutta uudesta ympäristöstä – työskentelytilan merkitys luovuuteen

Tiesitkö, että ympäristöllä on suuri merkitys luovuuteen, uusien ideoiden syntyyn ja uniikkiin ongelmanratkaisuun? Osaamistehtaan – myös tunnelmaltaan – monipuolisesta valikoimaista voit valita itsellesi sopivan kokoustilan työskentelyyn!

Hyvin valitulla kokoustilalla on hallitseva rooli uusien ideoiden sekä luovuuden edistämisessä. Osaamistehtaan kokoustilat pyrkivät tarjoamaan tarkkaan harkitun ympäristön, jolla rohkaista osallistujia ajattelemaan luovasti, löytämään uusia ratkaisuja ja luomaan optimaaliset olosuhteet ajattelulle, luovuudelle ja yhteistyölle. 

Uusi ympäristö ja uudet ärsykkeet herättävät luovaa ajattelua, rikkovat rutiinia ja auttavat siirtämään ajattelua uusiin suuntiin. Uudet tuoksut, äänet ja näkymät aktivoivat aivoja ja edistävät näin luovaa työskentelyä. Erilaiset värit aktivoivat aivoja eri tavoilla ja Osaamistehtaan sininen sävy perinteisesti symboloikin harmoniaa, rauhallisuutta ja vakautta. Aktivoivaa värimaailmaa on tarjolla Työskentelytila Robassa sekä Laivurissa, jotka ovat sävyltään vihreitä, keltaisia ja punaisia.

Kun poistuu tutusta ja turvallisesta ympäristöstä, tavallisia ajattelumalleja ja rutiineja sovelletaan erilailla. Aivot toimivat uudessa ympäristössä eri tavalla. Tämä herättää luovuuden, kun on sopeuduttava uuteen tilanteeseen ja löydettävä uusia tapoja ongelmien ratkaisuun.

Osaamistehdas Kokoustilat - Kokoustila Punavuori - Kokoustila Roban Rumpu
Kokoustila Roban Rumpu luo valoisuudellaan ja vehreydellään energistä ilmapiiriä.

Näin ympäristön vaihtaminen muun muassa edistää luovuutta: 

  • Uudet ärsykkeet: tuoksut, värit, äänet ja näkymät 
  • Rutiinin rikkominen 
  • Sopeutuminen uuteen tilaan edistää uusia tapoja ajatella ja ratkaista ongelmia
  • Uudesta ympäristöstä uutta energiaa!

Olitpa sitten hämärässä lämpimän sävyisessä valaistuksessa työskentelevä, luonnonvalon rakastaja tai perinteikkäässä luokkahuoneessa paahtaja, löydät itsellesi Osaamistehtaalta juuri sopivan tilan!